Volg ons!

BEZIENSWAARDIGHEDEN CURACAO

Learn About Our Academy 

Dolphin Academy Curacao

Here you can read about our Academy. About our history and mission, the team of trainers, the trainings philosophy, where to find us and find our Terms & Conditions.

Zwemmen met Dolfijnen. Heb je hier altijd al van gedroomd? Wil je dat speciale contactmoment met deze unieke dieren te ervaren? Op Curacao kan je je droom waarmaken! Bij de Dolphin Academy in het Sea Aquarium Park kun je op verschillende manier met de dolfijnen in contact komen. De Academy biedt namelijk fantastische intieme en informatieve programma’s over en met kusttuimelaardolfijnen. Deze speelse beesten leven in ruime, natuurlijke lagunes en worden ook dagelijks meegenomen op open zee! 

Tijdens een Dolphin Encounter sta je met een trainer tot je middel in het water en vertelt de trainer alles over de dolfijnen. Daarnaast mag je de dolfijn ook aanraken en krijg je een kusje.

Met de Dolphin Swim ga je helemaal in het water en zwem je daadwerkelijk tussen de dolfijnen. Door ze verschillende signalen te geven gaan ze zich helemaal voor je uitsloven; draaien, zingen, zwaaien enzovoorts. Gedurende de laatste 5 minuten mag je je duikbril opzetten en kan je de dolfijnen ook onder water bekijken!

 

Curacao: een veelzijdige vakantiebestemming

Veel mensen denken dat Curacao niet zo veelzijdig is als vakantiebestemming omdat het om een vrij klein eiland gaat, maar dit is zeker niet het geval. Tijdens een Curacao vakantie kun je uiteraard heerlijk naar het strand, maar er is nog veel meer te beleven op het eiland. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan de zoutpannen van Jan Kock, waar vroeger zout gewonnen werd door vele slaven en waar tegenwoordig prachtige flamingo’s te bewonderen zijn. Ook zeker de moeite waard is de kerk van Sint Wilibrordus, die aan het einde van de negentiende eeuw op het eiland gebouwd werd. En houd je van dieren? Dan breng je een bezoek aan de struisvogelfarm van Curacao, ook wel Ostrich farm genoemd. Curacao staat bekend als bestemming voor een op en top ontspannen vakantie. Het klimaat is aangenaam, de stranden zijn prachtig en je hoeft er helemaal niets. Ga je naar Curacao, dan kom je gegarandeerd helemaal tot rust. En wil je toch activiteiten ondernemen tijdens je vakantie? Dan is dit zeker mogelijk, want er zijn ook diverse interessante bezienswaardigheden in het land. Niet alleen in het historische stadscentrum van Willemstad, maar ook daarbuiten.

 

Bezoek aan de Aloë-vera plantage Curacao

Ontdek het geheim van de aloë vera plant en boek een tour. Tijdens de interessante rondleiding over de plantage en door de fabriek vertellen de gidsen alles over deze geneeskrachtige plant, de plantage, de fabriek en het productieproces. Ook geven ze een demonstratie van het oogsten en het gebruik van de plant. Mochten ze op het moment van uw komst aan het oogsten en produceren zijn, dan kan ja dat van dichtbij meemaken. De rondleidingen duren ongeveer een half uur en zijn ook erg leuk voor kinderen.

Op donderdag en vrijdag is er in samenwerking met ‘The Curacao Ostrich and Game Farm’ een combinatietour aan. U wordt dan in de middag opgehaald van uw hotel of huis, en krijgt een rondleiding op de aloë vera plantage. Vervolgens wordt u opgehaald met de safaritruck van The Ostrich Farm om ook daar van een leuke en interactieve tour te genieten. Aansluitend krijgt u een heerlijk diner aangeboden in het Restaurant Zambezi van The Ostrich Farm. The Ostrich Farm, tel. +599 9 747 2777. 
www.aloecuracao.com

 

Willemstad Curacao

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao. Het merendeel van de winkels en restaurants vind je in deze historische stad. Het centrum wordt in tweeën gesplitst door de Sint Annabaai. Aan de oostzijde ligt de wijk Punda en aan de westzijde de wijk Otrabanda. Fraai onderdeel van Punda is de Handelskade, waar de fraai gekleurde huizen een mooie compositie vormen. Niet voor niets dat juist dit stukje Willemstad zoveel vastgelegd wordt door fotografen. Erg fraai is het geel-witte Penhagebouw, dat op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat.

 

Christoffelpark Curacao
Veel flora en fauna is te vinden in dit grootste nationale park van Curaçao. Er zijn ongeveer acht wandelroutes met de keuze makkelijk of uitdagend wandelen. Je kan er ook een safari beleven of excursies boeken. Met het bezichtigen van Plantage Savonet komt men meer te weten of de geschiedenis en cultuur van het eiland. christoffelpark.org

 

Maritiem museum Curacao
Het Maritiem Museum neemt je mee op ontdekkingsreis door de scheepvaartgeschiedenis van Curaçao. Inbegrepen is een rondvaart in de haven van Curaçao met een ‘water-taxi’.
Er wordt ook verteld over de olie-industrie en er is zelfs een werkende miniatuur van de olieraffinaderij.  curacaomaritime.com

 

Rif Fort Curacao
Dit fort werd vroeger gebruikt als uitkijktoren om de haven te beschermen. Tegenwoordig vind je in en rondom dit historische Rif Fort de meest luxe winkels van Curaçao. Oud en nieuw gaan hier prima samen. Het is ook heerlijk om op een terras te genieten van een lekker drankje in een mooie omgeving. Verder vind je hier kunstgalerijen en lokale producten.

 

Duiken Curacao
Curaçao is heel bekend om zijn uitstekende duiklocaties. Natuurlijk kan je overal in Curaçao het water inspringen, maar er zijn toch wat super plekjes die je niet mag missen. Playa Kalki in het westen wordt ook wel ‘Alice in Wonderland’ genoemd, oude sleepboot Tugboat aan de zuidoost kant van Caracasbaai, gezonken schip Superior Producer bij Double Reef en Porto Marie/The Valley waar kleine verpleegstershaaien voorkomen. Ga naar de Duik Pagina Klik Hier

 

Plantagehuizen Curacao
Voormalige eigenaars van plantages waar landbouw, veeteelt of schepen werden verzorgd, bouwden vaak bovenop een heuvel een huis in Nederlandse stijl. Dit hoofdhuis werd bewoond door de eigenaar en zijn familie. Het werd op een heuvel gebouwd zodat er goed overzicht was op de plantage en men goed bij de buren of andere plantagehuizen kon kijken. Een bekend plantagehuis is het 18e eeuwse Brievengat in de wijk Brievengat. Andere landhuizen die te bezichtigen zijn, zijn Landhuis Santa Martha, Landhuis Jan Kok, Landhuis Doktertuin en Landhuis Ascension.

 

Otrabanda Curacao
Deze wijk in Curaçao betekent letterlijk ‘de andere oever’. Het ligt dan ook vanuit Punda gezien aan de andere zijde van de Sint Annabaai. Van hieruit heb je een mooi uitzicht over de gekleurde huizen op de Handelskade aan de Sint Annabaai. Via de Koningin Julianabrug en de Koningin Emmabrug is Otrabanda verbonden met de wijk Punda. Ook gaat er een pond. Je vindt er onder andere een bibliotheek, congrescentrum en het Kura Hulanda museum.

 

Hato Grotten curacao
De Hato grotten bieden veel geschiedenis op een oppervlakte van ongeveer 4900 m² met druipsteengrotten en waterpartijen. De vage muurschilderingen, waarvan sommige wel 1500 jaar oud zijn, stammen uit de tijd dat er indianen woonden. Later hielden veel slaven zich er schuil. Met een gids zijn veel van deze grotten te bewonderen en hoor je alle verhalen en mythen. Je ziet waarschijnlijk ook wat leguanen en vleermuizen.